woensdag 12 augustus 2009

Glenn Gemeiner: BV-kapper

Glenn Gemeiner, beter bekend als de BV-Kapper, is overleden. Hij is bekend geworden als de kapper van vele Bekende Vlamingen (Tanja Dexters, Phaedra Hoste, Els De Schepper, Jo De Poorter, Valerie De Booser, Joyce De Troch, Rani De Coninck, Pieter Loridon...). Hij was ook de zaakvoerder van de kapperszaak Cliént, dat acht filialen telt in Vlaanderen. Als kapper van de BV's was hij een graag geziene gast in televisieprogramma's en op evenementen.

In april van dit jaar werd bekend dat de Showbizzkapper besmet was met de zeer agressieve, vleesetende bacterie Staphylococcus pyogenes. Dit is een variant van een eerder banale bacterie, de streptokok die keelpijn veroorzaakt. De variant echter dringt het weefsel binnen via een open wondje en tast razendsnel het lichaam aan.

"Na enkele uren ontwikkelen zich al zwarte vlekken onder de huid. Het is een soort explosieve overreactie van het immuunsysteem op de infectie. Het weefsel sterft razendsnel af en de infectie verspreidt zich verder," zegt professor microbiologie Herman Goossens in De Morgen.

De naam 'vleesetende bacterie' is afkomstig van beschrijvingen door patiënten, vervolgt Goossens. "Zij beschrijven een ontzettend felle pijn. Het tast hun weefsel zo snel aan dat ze het gevoel hebben dat ze worden opgegeten. Ledematen kunnen afsterven op één of twee dagen."

De showbizzkapper had deze bacterie opgelopen na een liposuctie in april 2009. Enkele dagen na de operatie kreeg de kapper pijn in zijn buik en werd hij overgebracht naar UZ Leuven waar razendsnel een nier en 1/3 van zijn huid werd verwijderd. Na deze operatie was zijn toestand gestabiliseerd en werd hij in een kunstmatig coma gehouden.

Zijn toestand verbeterde van tijd tot tijd, maar nu is Glenn bezweken. Hij werd nog even uit zijn coma gehaald om te praten met familie en vrienden. Hij laat een vrouw en zoon achter.

Geen opmerkingen: