woensdag 4 februari 2009

Lux Interior : The Human Fly is dead


Lux Interior, de frontman van de legendarische Amerikaanse punkband The Cramps, is op 62-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Californië. Hartproblemen zouden hem fataal zijn geworden.

The Cramps drukten voor het eerst hun stempel op de New Yorkse punkscène in het midden van de jaren '70, toen ze in legendarische clubs als CBGB en Max's Kansas City speelden met Television, The Ramones, Blondie en Patti Smith. Lux Interior - echte naam Erick Lee Purkhiser - werd geboren in 1946. In 1972 leerde hij zijn vrouw Kristy Wallace (beter bekend als Poison Ivy, de gitariste van de band) kennen, terwijl die aan het liften was. Nauwelijks een jaar later richtten de twee samen The Cramps op.


De band maakte in korte tijd furore met hun vuile mix van punk en rockabilly, en wordt nog altijd beschouwd als een van de pioniers van het 'psychobilly' genre. The Cramps hebben maar liefst 14 platen uitgebracht. Ze hadden hits met onder meer 'Human Fly', 'Garbage Man' en later 'Can Your Pussy Do The Dog?' en 'Bikini Girls With Machine Guns'. Optredens van The Cramps - ze waren in het begin van de jaren negentig graag geziene gasten op festivals als Futurama, Pukkelpop en Seaside - waren steevast een aanstekelijke orgie van rauwe gitaren, kurkdroge drums en de performance van Lux. Terwijl zijn vrouw op de achtergrond in glitterbikini of hotpants wellustig stond te wezen en achteloos wonderen verrichtte op haar Gretchengitaar, ontbond Lux zijn duivels. Hij gromde en schreeuwde, trok zich de kleren van het lijf, simuleerde seks met de microfoon in zijn gulp en eindigde steevast in zijn string. Een mens zou het van minder aan zijn hart krijgen. Of Poison Ivy de band nu definitief begraaft, is nog niet duidelijk.

3 opmerkingen:

Tom zei

death - noun (plural deaths):

1. - The cessation of life and all associated processes; the end of an organism's existence as an entity independent from its environment and its return to an inert, nonliving state.

The death of my grandmother saddened the whole family.

2. - (often capitalized) The personification of death as a hooded figure with a scythe; the Grim Reaper.

When death walked in, a chill spread through the room.

3. - Tarot card.


dead - adjective (comparative deader, superlative deadest)

1. - (not comparable) No longer living.

All of my grandparents are dead.

(Quoted from Wiktionary)

Maarten zei

Ik heb Jeroen ook al discreet een mailtje gestuurd waarin ik de fout meldde.
Ik wilde hem niet zo publiek aan de schandpaal nagelen :-)

Tom zei

Nu ik er zo over nadenk: het kan natuurlijk ook een metafoor zijn...

"Lux Interior/The Human Fly is Death" by Joscar Wilde: het zou zo uit Neoleo kunnen komen.