vrijdag 13 februari 2009

Estelle Bennett: één van de drie Ronettes

Eén hit, en daarna niks meer. Dat is het verhaal van de Ronettes, een van de soulmeidengroepen uit de jaren zestig (zie ook de Supremes bijvoorbeeld). Die ene hit was in het geval van de Ronettes ‘Be my baby’. Een van de drie zangeressen van de groep, Estelle Bennett is deze week overleden.

Het verhaal van de Ronettes begint echt in 1961, wanneer de drie dames, die zich wel al wat toegelegd hadden op dansen en zingen, een twistshow in de Peppermint Lounge in New York willen gaan bijwonen. Een organisator zou de drie meiden verward hebben met één van de acts die geboekt stonden voor die avond. De Ronettes roken hun kans, en traden op. Met veel succes, en ze werden dan ook vaste prik in de Peppermint Lounge.

Twee jaar later hebben de drie dames hun grootste hit te pakken: “Be my baby” klom naar de nummer twee-positie in de VS. De naam van de producer van de Ronettes doet bij velen waarschijnlijk een belletje rinkelen: Phil Spector, ook producer van de Beatles, de Ramones en de Righteous Brothers (en ook verdacht van moord op een onbekende actrice). Spector trouwde in de jaren zestig met zangeres Veronica Bennett, een huwelijk dat niet lang stand hield.

Na de split van de Ronettes verdween Estelle Bennett, samen met de andere groepsleden in de anonimiteit. The Ronettes werden in de Rock And Roll Hall Of Fame opgenomen in 2007.

Be my baby:

1 opmerking:

Tarek zei

ons Estelle is trouwens de uiterst rechtse op de foto...