woensdag 11 februari 2009

Het lukte Jeremy Lusk niet

De 24-jarige Amerikaanse freestyle-motorcrosser Jeremy 'Pitbull' Lusk is op 9 februari 2009 overleden aan zijn verwondingen.

Geboren op 26 november 1984 in San Diego, California begon hij reeds op 3-jarige leeftijd met crossen. Het loonde dat hij er zo vroeg bij was, want op zijn 19de was hij al prof. Hij kwam terecht bij 'Metal Mulisha', een team voor extreme sporten.

In zijn korte, maar krachtige carriere haalde hij een aantal belangrijke prijzen: op de 'X Games 2008' in de V.S. goud voor 'best trick' en goud voor 'Best FMX' (freestyle motocrosser) en onlangs won hij nog brons op het wereldkampioenschap FMX in Spanje. Hij was goed op weg om, zoals hij zelf verkondigde, de 'baddest ass rider of his time' te worden.

Aan dit alles kwam een einde op 7 februari 2009. Op een FMX-competitie in Costa Rica probeerde Jeremy Lusk een 'Hart Attack backflip'. Hierbij kwam hij zwaar ten val. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in San Jose, maar de verwondingen (letsels aan het hoofd, hersenbeschadiging en verwondingen aan de ruggegraat) waren te zwaar.

3 opmerkingen:

Tom zei

'Baddest ass rider of his time'... Dat klinkt nogal gay. Misschien lees ik het verkeerd: 'baddest ass rider of his time' ipv. 'baddest ass rider of his time'?

Maarten zei

alles beter dan worst ass rider, lijkt mij...

Mark zei

Die quote gevonden op de website van 'Metal Mulisha'.

Het is een stoer milieu waarin seksuele voorkeur niet ter discussie staat, lijkt me. Misschien is hier in bedekte termen iets weergegeven over zijn seksuele appetijt... ;-)