woensdag 1 oktober 2008

House Peters, Jr. : Meneer Proper is dood

Meneer Proper is dood. Nu ja, de allereerste dan toch. De kale vijand van vuiligheid verscheen in de jaren '50 en '60 immers om de haverklap in de commercials van Mr. Clean van Procter and Gamble. Acteur van dienst was Robert House Peters, Jr. Die Amerikaanse acteur speelde, naast zijn glansrol als Mr. Clean, ook nog mee in verschillende B-films en Westerns van die periode. Daarin speelde hij doorgaans de slechterik van dienst. Zijn filmcarrière bevat klinkende titels als Flash Gordon (die van 1936), Batman and Robin (die van 1949), The Day The Earth Stood Still (1951), Red Planet Mars (1952), om er maar enkele te noemen. Ook in televisieseries als Lassie en The Lone Ranger dook hij op - respectievelijk in de jaren 1956-1966 en 1950-1957. In 1966 stopte hij met acteren. Mr. Clean stierf aan longontsteking in het Motion Picture and Television Fund Hospital in LA. Hij werd 92.

3 opmerkingen:

Tom zei

Gezocht: vrijwilliger die in memoriam Mr. Proper de WC's van 't Varken wil kuisen.

patheticjoe zei

Daar is al aan gedacht! Wegens de verregaande fysieke gelijkenis zal Jonas de Beer die avond in blauw t-shirtje en gewapend met een buitenmaatse bus instanet zijn opwachting maken. Hij heeft alreeds toegezegd, maar beste medebloggers, het kan natuurlijk nooit kwaad om hem hier af en toe aan te herinneren...

Tom zei

Jonas de Beer staat ook al jaren bekend als een icoon van de huishoudhygiëne. Door dat woord zelfs maar uit te spreken kan hij een vloer in de boenwas zetten.