zondag 19 oktober 2008

Mr. Blackwell : The Ten Worst Dressed Women

Mr. Blackwell - echte naam Richard Sylvan Selzer - is van ons heengegaan. De Amerikaan werd alom gehaat en gevreesd voor zijn publicatie van zijn lijst van de tien slechts geklede vrouwen ter wereld. Elk jaar in januari kwam hij op de proppen met zijn lijstje, dat bol stond van beschrijvingen van wat volgens hem vrouwen zonder enige vorm van stijl waren. Enkele pareltjes van de voorbije jaren, om u maar een idee te geven:

- Amy Winehouse (nummer 2 in 2007): "Exploding beehives above…tacky polka-dots below…she's part 50's car-hop horror."

- Shakira (nummer 8 in 2005): Coiffure by Medusa... clothes by the Marquis De Sade."
- Anne Robinson (nummer 1 in 2001): "Harry Potter in a drag."
- Björk (nummer 3 in 2000): "Looks like a fractured fashion fairy tale. Let's dub her Alice in Blunderland."


Vooral Britney Spears was een gemakkelijk slachtoffer, en ze kwam dan ook regelmatig terug opduiken in zijn lijstje, dat op den duur ontaardde in een jaarlijkse sessie Britney-bashen:

- "When it comes to couture chaos, this tacky terror should take a bow. From the Princess of Pop to the ultimate fashion flop! An over-the-hill Lolita." (2005)
- "What’s left to say about the new Mrs. Federline? A clothes encounter of the catastrophic kind." (2004)
- "Britney's belly-baring bombs are a wacky-tacky display. She's rehashed Madonna...on a really bad day." (2001)
- "Her bra-topped collection of Madonna rejects are pure fashion overkill. Relax, help is on the way!"

Enzoverderenzovoorts. De laatste jaren stonden er ook enkele mannen op, zoals Howard Stern, Dennis Rodman en Marilyn Manson - die laatste werd mooi omschreven als "like Alice Cooper doing Rosemary's Baby." Mr. blackwell hield zich naast zijn lijst ook nog bezig met acteren, mode-ontwerpen, journalistiek, ... en schreef nog twee boeken met als klinkende titels Mr. Blackwell: 30 Years of Fashion Fiascos en From Rags to Bitches. Hij werd 86.

Geen opmerkingen: