zondag 14 maart 2010

Peter Graves : Mission Impossible

Het licht is uitgegaan voor Peter Graves. Graves was een Amerikaans acteur, vooral bekend van zijn rol in de televisiereeks Mission: Impossible en zijn rolletje in de films Airplane! en Airplane II: The Sequel.
Zijn eerste opmerkelijke rol was die van een Duitse spion in Stalag 17 (1953). Dan ging het op en af tot hij in 1967 voor de eerste keer in de huid kroop van Jim Phelps, het hoofd van het eliteteam Impossible Mission Force, dat zich , zoals u al kan raden, bezighield met de meest onmogelijke opdrachten tot een goed einde te brengen. Hij werd wereldberoemd door gewoon op de tape te duwen waarop zijn instructies stonden. Die begon steevast met "Good Morning Mr. Phelps", gevolgd door wat er aan de hand was, dan "Your mission, should you decide to accept it" en als afsluiter "as always, should you or any of your IM force be caught or killed, the Secretary will disavow any knowledge of your actions". Daarna werd de tape vernietigd door een zelfvernietigingsmechanisme. Tot 1973 speelde hij mee in Mission: Impossible.

Andere opmerkelijke verschijningen waren als commandant Clarence Oveur in de Airplane-films, eigenlijk compleet van de pot gerukte humor in een vliegtuig. Graves speelde ook nog eens mee in Buck Rogers in the 25th Century, een SF-reeks en een klassieker in het genre.

Peter Graves overleed aan een hartaanval, net voor zijn 84e verjaardag.

Hier alvast de trailer van Airplane!:

Geen opmerkingen: