zaterdag 21 juni 2008

Kermit Love: De ontwerper van Big Bird, Koekiemonster, Tommie en Oscar

De vlaggen in Sesamstraat hangen halfstok. Kermit Love (echte naam!) is op 91-jarige leeftijd overleden na hartproblemen. Love gaat de geschiedenis in als ontwerper van Big Bird (Pino in de Nederlandse versie). Hij ontwierp ook nog andere poppen voor Sesamstraat, waaronder Oscar het vuilbakmonster en Koekiemonster. Voor de Nederlandse versie van de kinderserie naaide hij Tommie uit een stuk bontjas. Zelf liep Kermit ook door de Amerikaanse versie van Sesamstraat als Hot Dogverkoper.

Voor hij het pad van Jim Henson (voor de ongeduldige kindjes die nooit de credits lazen na sesamstraat en de muppet show: de geestelijke vader van de twee kinderprogramma's) kruiste, ontwierp Kermit kostuums voor broadway shows. Henson en Love werkten nauw samen voor het ontwerp van Big Bird: Henson maakte de schetsen op papier en Love maakte een soort harnas waar de acteur die Big Bird deed bewegen ging inzitten. Love had oog voor detail: de veren van het gevogelte moesten bewegen, en af en toe moest hij er eentje verliezen.

Ter Info Kermit de kikker is niet genoemd naar Kermit Love, wel naar Kermit Scott, een jeugdvriend van Henson, die trouwens eerder dit jaar ook de pijp uit ging.


Geen opmerkingen: