zondag 22 juni 2008

George Carlin: shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker, and tits

De Amerikaanse komiek George Carlin is zondag op 71-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Carlin joeg in de jaren zeventig heel conservatief Amerika tegen zich in het harnas met zijn "Seven words-show". De sketch was een serieuze schop onder de Amerikaanse Bible Belt en carlin mocht zich dan ook gaan verantwoorden voor de rechter. In 1972 werd hij na een show in Milwaukee gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.
De uitzending van de "seven words you can never say on TV"-sketch door een radiozender in New York leidde er zes jaar later toe dat het hooggerechtshof de bevoegdheid van de overheid bevestigde om in te grijpen als zenders schuttingtaal uitzonden.

Vorige week werd bekend dat Carlin dit jaar de Mark Twain Prize for American Humor, een carriereprijs, zou krijgen. De onderscheiding wordt in november alsnog postuum uitgereikt. Carlin speelde ook in een aantal films, waaronder 'Car wash', 'The prince of tides' en 'Scary movie 3'. Hij dook ook hier en daar op in the Simpsons en South Park.

De beruchte seven words-sketch

2 opmerkingen:

Tom zei

De man genoot enig aanzien in atheïstische, wetenschappelijke kringen met een enigszins militante inslag(http://scienceblogs.com/pharyngula/2008/06/weve_lost_george_carlin.php). Dat zijn vaak de beste kringen om enig aanzien in te genieten.

Tom zei

Die link nog eens.