donderdag 1 april 2010

John Forsythe : The oil tycoon of Dynasty

Er zijn zo van die reeksen die iedereen wel kent en Dynasty past wonderwel in dat rijtje. En de man die de pater familias van de serie vertolkte is van ons heengegaan.
De Amerikaan John Forsythe was al dik in de zestig toen hij de rol van de oliebaron Blake Carrington aangeboden kreeg. Forsythe was wel niet de eerste keuze: daarvoor hadden de producers van de reeks al eens gepolst bij George Peppard, maar die kreeg slaande ruzie met de makers en trapte het af. Exit Peppard, enter Forsythe. Forsythe zou de enige acteur zijn die het de volledige reeks volhield - de volle 220 afleveringen. En zoals het in een soap als Dynasty hoorde, was het leven van Blake Carrington op zijn zachtst gezegd turbulent.
Dynasty draaide eigenlijk rond Carrington en zijn twee vrouwen - zijn huidige, Krystle (in het begin gespeeld door Linda Evans) en zijn ex, de bitch par excellence Alexis (gespeeld door Joan Collins). De rest van de familie was decorvulling voor de steeds zottere plotwendingen. 220 afleveringen lang wist Carrington de Übertang Alexis van zich af te houden en hij werd al vanaf aflevering 1 ervan beschuldigd om de homominnaar van zijn zoon vermoord te hebben. Hij overleefde - hoe kan het ook anders - de ene onmogelijke situatie na de andere. Een vliegtuigcrash? Geen probleem, pappa Carrington kruipt er gezwind terug uit. Een slachtpartij op een huwelijk waar iedereen sterft? Toch niet, pappa Carrington overleeft alles. Uiteindelijk werd de éminence grise van Dynasty dan toch nogal roemloos neergeknald door een stomme flik. Exit Blake Carrington én Dynasty.
Naast Dynasty verwierf Forsythe ook nog bekendheid met zijn voice only-bijdrage aan Charlie's Angels. De soapacteur werd 92.

En hier de volle 10 minuten uit een aflevering, waar Blake net naar beneden gedonderd is met het vliegtuig en ontdekt dat zijn vrouw zwaargewond is:

1 opmerking:

jo zei

Na ja Linda Evans was van het bigin tot het eind de vrouw van Blake die rol werd nooit door iemand anders vertolkt.Blake heeft de minaar van zijn zoon niet omgebracht het was een tragies ongeluk en dat gebeurde eerst in aflevering 11. Het was een heel sterk en goede verhaallijn!