zaterdag 24 april 2010

Paul Schäfer : Lederhosen en Ariërs in Chili

Vrouwen met lange vlechten, gekleed in typische Beierse klederdracht, mannen met lederhosen, dat alles liep normaal rond in de straten van Colonia Dignidad. Colonia Dignidad - ook bekend als Villa Baviera - lag wel niet in het hartje van Beieren, maar in een groene vallei in Chili, een 300-tal km van de hoofdstad Santiago. Het was gesticht door de nu aflijvige Paul Schäfer.
Schäfer was een overtuigde Nazi, die al vroeg bij de Hitlerjugend gegaan was en volledig overtuigd was van het gelijk van de Führer. De Tweede Wereldoorlog bracht hij door als verpleger.

Na de val van het Derde Rijk begon Schäfer aan een carrière als pedofiel. In 1961 werd de grond hem te heet onder de voeten in Duitsland en vluchtte hij naar Chili. Daar werd hij al snel goede vriendjes met generaal Pinochet en toen die het spel overpakte in het Zuid-Amerikaanse land, gingen de poppen al snel aan het dansen. Schäfer stampte er Colonia Dignidad uit de grond. Op een uitgestrekt landgoed lag een heus Naziësk Beiers dorp, omringd door wachttorens en prikkeldraad, waarover Schäfer als de "Permanente Oom" op despotische wijze regeerde. Terwijl hij zijn lusten botvierde op de ene jongen na de andere, werden de leden van de Colonia onderworpen aan een strikt aseksueel regime. Als je er niet in slaagde om je lusten op één of andere manier te bedwingen, spoot de Grote Leider je vol drugs om toch maar op het goede pad te komen.

Al snel werd Schäfers pretpark door de Chileense overheid gebruikt om een hoop dissidenten in op te sluiten, die daar professioneel gemarteld werden door Oompje Paul en zijn vrienden. Colonia Dignidad werd een heus Chileens concentratiekamp, dat volgens de geruchten zelfs eens bezocht werd door Josef Mengele, die andere getikte oom van Auschwitz. Later werden er ook wapens opgeslagen. Geweren, munitie, raketwerpers, tot zelfs een tank toe.

In 1997 liep Schäfer eindelijk tegen de lamp toen hij gezocht werd voor het misbruiken van 26 kinderen van de Colonia. In 2005 werd hij gearresteerd in Argentinië en uitgeleverd aan Chili. Hij werd tot 20 jaar veroordeeld en stierf uiteindelijk aan een hartaanval in de gevangenis. Schäfer werd 88.

Geen opmerkingen: