zondag 4 april 2010

Sugar Lee Hooper : Het Nederlandse podiumbeest

Sugar Lee Hooper is overleden. De Nederlandse, geboren als Marja van der Toorn, was bij onze noorderburen bekend als zangeres, entertainer en presentatrice. Je kon er ook moeilijk naastkijken: een stevige, ronde verschijning, meestal gepropt in één of ander extravagant kleed, met een kale knikker erbij om het allemaal nog opvallender te maken.
Vanaf de jaren '90 maakte ze furore op de Nederlandse podia. In 1993 kwam haar eerste album uit, met een paar kleine hits. In 1994 verscheen ze als vast panellid in het TROS-spelprogramma Dat Zeg Ik Niet. Haar grote doorbraak beleefde ze dankzij de André Van Duin show in 1995, waar haar hit De Wandelclub de show steelde. Een andere topper van Sugar Lee was Hooperdepoep. Het ging daarna echter vooral bergaf met de zangcarrière van Hooper. Ze speelde wel nog enkele gastrolletjes in een paar televisiereeksen.
In 2001 kwam ze weer in het nieuws als de eerste Nederlandse artiest die een homohuwelijk sloot door haar geregistreerde partnerschap met haar vriendin Andrea van der Kaap om te laten zetten in een huwelijk.
Sinds 2008 had Sugar Lee last van een tumor in de heup. Die bleek goedaardig, maar de zangeres gaf er wel de brui aan en stopte met haar carrière. Eind maart viel ze van haar scootmobiel en brak ze haar heup. Tijdens de daaropvolgende operatie kreeg ze een hartstilstand door zuurstofgebrek, waardoor ze in een kunstmatige coma terechtkwam. Daar is ze niet meer uitgekomen. Sugar Lee Hooper werd 62.

Geen opmerkingen: