woensdag 17 december 2008

Freddy Breck : Schlagers à volonté

Freddy Breck is gestorven. Freddy, echte naam Gerhard Breker, was een Duits zanger, componist en producent, die de wereld in de jaren '70 verblijdde met de ene schlagerhit na de andere. Na zijn studies machinebouw werd hij ontdekt als zanger en scoorde in 1972 een dikke hit met Überall auf der Welt. Een andere bekende meezinger was Rote Rosen uit 1973. Andere singles waren Mit einen bunten Blumenstrauss (1975), Mach was Schönes aus diesem Tag (1978), Frauen und Wein (1981) en Herz Ass is Trumpf (1991). Zijn laatste album was Weihnachten mit Freddy Breck uit 2004. Vanaf de jaren '80 ging hij meer teksten schrijven voor andere zangers en begon hij zelfs in het Nederlands te zingen. Volgens zijn website behaalde hij in zijn carrière in totaal 35 gouden en 5 platinaplaten. Freddy overleed aan kanker; hij werd 66.

Hier Freddy in actie met Rote Rosen:


4 opmerkingen:

Maarten zei

Her ass is... What???
Hoe heet die laatste hit van Freddy??? :-)

Trouwens, ik had hier toch graag zo'n mooi youtube-filmpje bijgezien van Freddy in een fake decor, met meeklappende bomma's enz enz.

Tarek zei

Dat is een echte wieshit, "Herz Ass ist Trumpf". Dat komt er aan, dat filmpje, maar ik heb problemen met het kopiëren van de link (op mijn werk)... Edoch, verwacht u maar aan zijn superhit "Rote Rosen" (iedereen kent het, iedereen zingt mee!)!

Tarek zei

En, tevreden, Maarten? Bomma's én de obligate jaren '70-outfit. Let vooral op de roos op het einde. U vraagt, wij draaien!

Maarten zei

Ik had het niet mooier kunnen dromen. Freddy op zijn best...

Benieuwd of Jos zijn Duits al aan het oefenen is voor de dodenwake.