maandag 14 april 2008

Ollie Johnston : Disney's Nine Old Men

Oliver 'Ollie' Martin Johnston Jr. is overleden, een pionier van de animatiefilm. Hij was tevens de laatste van de zogenaamde Nine Old Men van Walt Disney; die Negen waren de belangrijkste medewerkers van de Disney Studios, die de beroemdste producten op hun palmares hadden staan, te beginnen met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Walt Disney had de groep zijn Nine Old Men genoemd naar president Roosevelt, die zo refereerde naar de negen rechters van het US Supreme Court. Hij stond mee aan het hoofd van de disney Studios van 1935 tot 1978 en heeft onder andere meegewerkt aan Sneeuwwitje, Fantasia, Bambi en Pinocchio. In zijn laatste film, The Rescuers, werd de kat Rufus opgevoerd als een karikatuur van Johnston. In 2005 kreeg hij nog de National Medal of Arts. Ollie werd 95.

3 opmerkingen:

Maarten zei

Voilà, geen discussie meer over de film van het jaar: Bambi it is!!

J.ames zei

Alleszins de sterfscène van Bambi moet erin! Ongetwijfeld het meesterwerk van deze mijnheer.

Davina zei

Onlangs nog de discussie met enkele mensen gehad over het feit dat er geen getekende tekenfilms op de klassieke manier meer te zien zijn.

Bij deze zijn ze officieel met uitsterven bedreigd, nu al die prachtige kunstenaars van de oorspronkelijke negen gestorven zijn.

RIP

Oja, zelf vind ik Sneeuwwitje en Fantasia toch net dat tikkeltje meer hebben dan Bambi ;)