dinsdag 1 april 2008

Aprilgrap: Cliffke: Tupac en Notorious B.I.G. achterna?

De Aarschotste rapper Cliff "Cliffke" Vrancken is vannacht neergeschoten in de stationsbuurt van Aarschot. Dat maakte zijn management vanochtend bekend. Cliffke was een van de Rappers van KIA (Krapoel in Axe), die in 1997 in Vlaanderen een dikke hit te pakken hadden met "Zaterdag". De singel ging meer dan 30 000 keer over de toonbank. Ook opvolgers "1, 2, 3" en "t sneeuwt" haalden de hitparades, maar het succes van “zaterdag” haalden ze niet meer.

Over de precieze omstandigheden van de dood van Cliffke hangt nog een waas van mysterie. De politie sluit niet uit dat hij het slachtoffer werd van een drive-by-shooting van een rivaliserende posse. "Er was indertijd nogal wat rivaliteit tussen de Aarschotse hiphopscène (die rond KIA) en de Antwerpse scène (met ABN als belangrijkste exponent)," verduidelijkt muziekkenner Jos van Oosterwyck. "Maar de politie moet zijn werk nu maar doen." Als Cliffke effectief slachtoffer werd van een drive-by-shooting, hoort hij in het zelfde rijtje thuis als Tupac Shakur (1996) en Notorious B.I.G. (1997), die allebei vanuit een voorbijrijdende auto neergekogeld werden.

4 opmerkingen:

Tom zei

Peace, Cliffke! Krapullekesdag zal nooit meer hetzelfde zijn.

J.ames zei

Net gehoord dat ook Will Tura op de shortlist van de bende zou figureren. "Moa vent toh!", of de hit teveel...

Maarten zei

Cliffke, als ge dit leest: ge zijt niet echt dood. 't Was maar een grapke.
Keep up the god work! Respect, Bro!!

Popol zei

Sorry cliff... 't was nie echt de bedoeling, mo gij moest ook weer passeren
just op 't moment dakik nen kogel of 9 los op Fifty die juist achter u een chick stond te husselen mè Dre... komt de cliff der gezellig tussenwandelen. da's nu nie mijn schuld eh... Peace gangster, Popol (ABN)