dinsdag 15 april 2008

Hazel Court : The Horror Queen is no more

Hazel Court heeft zich bij Vincent Price gevoegd. Hazel maakte in de jaren '50 en '60 furore op het witte doek in menige horrorprent. Geboren in het Britse Sutton Coffield begon ze haar filmcarrière in 1944 met Champagne Charlie; in 1946 won ze een British Critics Award voor haar vertolking van het kreupele meisje in Carnival (1946). In 1952 maakte ze haar debuut in de fantasy film met Ghost Ship, gevolgd door Devil Girl from Mars en Doctor Blood's Coffin. In 1957 volgde The Curse of Frankenstein; ze speelde ook mee in 4 afleveringen van tv-series van Hitchcock. Tegen de vroege jaren '60 verbleef ze permanent in de Verenigde Staten. Daar trad ze op in de horrorfilms The Premature Burial, The Raven en The Masque of the Red Death, gebaseerd op Edgar Allen Poe. De laatste 2 films had ze trouwens de legendarische Vincent Price als tegenspeler. In 1981 kwam ze nog eens terug met een korte verschijning in de derde Omen-film, The Final Conflict, hoewel ze niet op de aftiteling terechtkwam. Ook tv-reeksen als Mission Impossible en The Twilight Zone hebben als eens Hazel Court over de vloer gehad. Hazel overleed aan een hartaanval op 82-jarige leeftijd. Voor de echte fans: haar (postume) autobiografie, Hazel Court Horror Queen, zou dit jaar in de winkelrekken moeten liggen.

Geniet ondertussen nog even van enkele fragmenten uit The Masque of the Red Death (1964):

3 opmerkingen:

Maarten zei

Veel vrouwen staan er al niet op de blog. En als ze er dan opstaan is het omdat ze beroemd geworden zijn dankzij hysterisch gekrijs in een hoop horrorfilms.

Tom zei

Het is een sociaal onrecht dat hysterisch gekrijs voor vrouwen nog steeds snelste en vaak de enige weg naar beroemdheid is.

Maar we mogen niet vergeten dat ook enkele mannen dankzij hun hysterisch gekrijs beroemd zijn geworden. (Ja, Pathetic Joe en Joscar Wilde, ik heb het over jullie!)

Tarek zei

Hysterisch gekrijs!?? Kunst ja! Kunst verdorie!