vrijdag 19 februari 2010

Bob Davidse: de vrolijke vriend in het hiernamaals

Bob Davidse ofte nonkel Bob is na een korte ziekte op 89-jarige leeftijd overleden. Davidse was een van de bekende TV-gezichten in Vlaanderen in de beginjaren van het medium.

Bob Davidse werd op 26 juli 1920 geboren in Berchem (Antwerpen) als Jacobus Henricus Davidse. Hij begon als zanger en trouwde in 1944 met Annie Vermeulen, met wie hij een zingend duo vormde. "Zij brachten een internationaal chanson-repertoire en samen met haar maakte hij ook zijn eerste plaat, 'Comme un rêve bleu'. In deze periode schreef Bob Davidse ook 'Gitaar in enkele letters'". Het boekje zou Davidse de naam opleveren van "de man die zijn volk gitaar leerde spelen".

In 1955 kwam Davidse terecht bij de Vlaamse televisie en vond de allereerste uitzending plaats van het jeugdprogramma "Komt toch eens kijken". Van toen af ging Bob Davidse door het leven als "Nonkel Bob". De eerste televisietante aan zijn zijde was Paula Semer. Later volgden onder meer tante Rita, tante Berta, tante Ria en ten slotte tante Terry (Terry Van Ginderen).

Bob Davidse vertolkte en schreef de titelsong van "Komt toch eens kijken", maar werd vooral onsterfelijk met het lied "Vrolijke vrienden". In totaal nam hij een driehonderdtal liedjes op plaat op.

Later presenteerde Davidse ook Klein Klein Kleutertje en produceerde hij 'Merlina', 'Carolientje' en 'Stad op Stelten'.

"Afscheid van een TV-icoon (deredactie.be)"

Geen opmerkingen: