vrijdag 19 februari 2010

Doug Fieger: Ma ma ma my Sharona

Doug Fieger, zanger van The Knack, heeft de strijd tegen longkanker verloren. The Knack, dat was één wereldhit en daarna quasi niks meer. My Sharona is nog altijd een floorfiller van jewelste op fuiven en feesten allerhande. Een drammende baslijn en een herkenbare gitaarrif, meer had de groep niet nodig om in 1979 zes weken lang op 1 te staan in de Bilboard Hot 100.

The Knack werd in 1977 opgericht, en maakte uiteindelijk 6 studioalbums, waarvan het eerste “Get the knack”, met de single My Sharona erop, veruit het best verkopende was. De plaat werd op elf dagen tijd ingeblikt en platenlabel Capitol Records bespaarde kosten nog moeite voor de promotie van de nieuwe band. Rolling Stone bombardeerde het viertal prompt en enigszins overhaast tot de nieuwe Fab Four.

Fieger schreef ”My Sharona” op zijn 26ste voor Sharona Alperin, een tiener die eerst niet moest weten van zijn avances. Achteraf zwichtte ze toch en mocht Fieger zijn gang gaan met zijn Sharona. Het moet zijn dat ze gezwicht is voor romantische zinsneden als: “I always get it up for the touch of the younger kind." De relatie hield drie jaar stand.

Tha Knack Live:

Geen opmerkingen: