maandag 27 juli 2009

Ria Brieffies: Dolly dot


De eighties waren een prachtige periode. De Rode Duivels werden vice-europees kampioen en vierde op het WK, oorlogen waren toen nog koud, en muziek nog lekker fout. Een mooi voorbeeld van wat er toen over onze radiogolven tot in onze oorschelpjes gedobberd kwam, was de muziek van de Dolly Dots.
De Nederlandse meidengroep had alles om het in de jaren tachtig te maken, en deed dat dan ook: een lollypopsound, bijhorende danspasjes, schoudervullingen en kamervullende coiffures.
Als eerste van de zes groepsleden is Ria Brieffies­ overleden. Eind 2008 werd bekend dat de 51-jarige Brieffies ongeneeslijk ziek was. De zangeres leed aan longkanker.
De Dolly Dots beleefden hun hoogtepunt als meidengroep in de jaren tachtig. Hun grootste hit was "Love Me Just a Little Bit More", waarmee ze in Nederland op nummer één geraakten. In België kwamen ze dankzij Paul Young (Love of the common People), Jimmy Cliff (Reggea Night), Dolly Parton (You are) en Michael Jackson (Thriller) niet verder dan een vijfde plaats met dat nummer. In totaal zongen ze van 1978 tot 1988 wel 16 nummers de radio 2 top 30 in, samen goed voor 94 weken notering. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré. In 1988 kondigden de Dolly Dots aan dat ze ermee zouden stoppen. De hitmachine was immers al een tijdje aan het sputteren.
Na de split zette Brieffies haar zangcarrière voort als solo-zangeres. In 1989 bracht ze een duet uit met zanger Glenn – Nopthing’s gonna change my love for you - Medeiros en later trad ze op met haar eigen jazzband, het Ria Brieffies Kwintet.

De Dolly Dots zingen speciaal voor u hun grootste hit :

Geen opmerkingen: