zondag 1 maart 2009

Miguel Serrano : De Esoterische Hitleriaan

Net als u dacht dat u alles gezien had, sterft Miguel Serrano. Serrano is zonder twijfel één van de de meest bizarre Chilenen aller tijden. En ook lichtelijk getikt. Hij was namelijk een autoriteit op het gebied van het esoterische Hitlerisme (jawel, u leest het goed). Volgens Serrano zijn de 'Ariërs' afkomstig uit de ruimte en vertegenwoordigen ze een soort van godheid. Helaas voor hen zijn ze het slachtoffer van een wereldsamenzwering die geleid wordt door de 'Demiurg', die aanbeden wordt door de Joden en ineens ook de oorzaak is van al het menselijke inferieure leven op onze aardkloot. Als u denkt dat dit al van de pot gerukt is, het gaat nog verder: Serrano combineerde de 'Nordische' nazi-mythologieën met de Hindu-Vedische tradities - volgens hem zijn die alletwee oud-Arisch van oorsprong - wat ontaardde in het erkennen van Adolf Hitler als een soort van avatar of zelfs een boddhisatva, een reïncarnatie van het opperste goed zowaar, die teruggekomen is op de Aarde om de demonische horden van het 'Tijdperk van Kali' te bestrijden (een Hindu-tijdperk van chaos, wanorde en strijd, één van de vier stadia die de wereld ondergaat). Hij schreef dit allemaal mooi neer in een twintigtal boeken met als hoofdwerk Adolf Hitler, el Último Avatãra (uit 1984 nota bene). Serrano geraakte er ook van overtuigd dat Hitler Berlijn ontvlucht had en zich schuilhield in Antarctica. Toen het Chileense leger in 1947-48 een expeditie naar de Zuidpool organiseerde, ging Serrano mee om dit ook effectief te verifiëren. In de jaren '50 trok hij door Europa en ging gezellig keuvelen met de beroemde psychiater en psycho-analyst Carl-Gustav Jung. In de jaren '60 en '70 was hij diplomaat en werd hij Chileens ambassadeur in India, Joegoslavië, Roemenië, Bulgarije en Oostenrijk. Op zijn reizen maakte hij vele foute vriendjes zoals Léon Degrelle, Otto Skorzeny (de SS'er die Mussolini nog bevrijd had in 1943) en Hanna Reitsch (de persoonlijke pilote van Hitler). In 1984 gaf hij nog de Hitlergroet op de begrafenis van een SS'er in Chili. Serrano bleef overtuigd van zijn ideeën tot zijn dood op 91-jarige leeftijd aan een beroerte.

2 opmerkingen:

Maarten zei

ONgelofelijk. Ik vraag mij af wat er in de profielbeschrijving stond toen de man soliciteerde voor een job als "Diplomaat". Zelfs Berlusconi is een tactvoller diplomaat.

patheticjoe zei

yep, een groot filosoof blijkbaar. En als Herman Brusselmans vindt dat voetballers niet meer met rugnummer achttien of achtentachtig mogen spelen omdat dat naar Hitler zou verwijzen, moet hij misschien toch ook eens in actie komen tegen de Serrano-ham.