maandag 26 mei 2008

Sydney Pollack: that's a wrap


Amerikaans cineast Sydney Pollack heeft vandaag, op 73-jarige leeftijd, afscheid genomen van dit ondermaanse. Hij stierf aan de gevolgen van kanker, een kwaal die bij hem 10 maanden geleden werd vastgesteld.

Pollack zal vooral bekend blijven als de regisseur van Out of Africa uit 1985, waarin hij Meryl Streep en Robert Redford tegen een majesteuze Keniaanse achtergrond filmde. De film werd elf keer genomineerd voor een Oscar en won er zeven, waaronder 'beste regisseur' en 'beste film'. Maar ook klassiekers zoals Tootsie (1982), met een travestiete Dustin Hoffman en The Way We Were (1973) staan op zijn imposante curriculum vitae.


Hollywood zat Sydney Pollack duidelijk onder de huid, en ook als producer en acteur was hij erg actief. Zo producete hij het recente Michael Clayton (2007) en zag er geen graten in zelf een rolletje mee te spelen.


De New York Times publiceerde een uitgebreid overlijdensbericht.

2 opmerkingen:

Maarten zei

Intellectuele luiheid, Tom...
Tien lijnen over een icoon als Sydney Pollack...
Geen enkel youtubefragmentje.
Enkel een linkje naar een iets langer artikel. pfffffffff...

Tom zei

Technische beperkingen op mijn werkplek, Maarten. YouTube wordt geblokkeerd, evenals alles wat naar Entertainment of het 'lichte Internet' ruikt. Ik weet dat 90% van de RVA-netwerktraffiek naar Facebook.com, Zattevrienden.be en adultfilmdatabase.com gaat, maar in 'den privaat' willen ze dat hun bandbreedte geld in 't laadje brengt. Kapitalistische zwijnen...

Maar ga u gang. Link naar hartelust.