donderdag 8 mei 2008

François Sterchele: live fast, score goals, die young

De 26-jarge spits van Club Brugge en de rode duivels, François Sterchele is omgekomen bij een verkeersongeval in Vrasene. Hij reed met zijn Porsche aan een "onaangepaste snelheid" tegen een boom. Sterchele gold als een van de grote talenten van het Belgische voetbal. Zijn dood doet terugdenken aan die van Ludo Coeck, die ook te vroeg heenging na een dodelijk verkeersongeval.

Vorig seizoen werd Sterchele, die toen uitkwam voor Germinal Beerschot, nog topschutter in de Belgische competitie, hij scoorde 21 stuks. Ook bij zijn vorige Clubs Kelmis, Oud-Heverlee Leuven en Charleroi, was hij een garantie voor goals. Dit jaar vond hij bij zijn nieuwe werkgever, Club Brugge, ook nog 11 keer de weg naar de netten. In maart 2007 werd hij door bondscoach René Vandereycken voor het eerst opgeroepen bij de Rode Duivels, tegen Portugal. Hij kwam vier keer in actie voor de Rode Duivels.

3 opmerkingen:

patheticjoe zei

ik vind de 217 km/uur (officieus cijfer) van onze swa inderdaad een lichtelijk "onaangepaste" snelheid op een gewestweg... Maar van de doden niets dan goeds natuurlijk

Maarten zei

Neeneenee,

Die snelheid heeft daar niks mee te maken. In het laatste nieuws stond dat er niet eens zo lang geleden op dezelfde plaats al een dodelijk ongeval gebeurde en dat er - oh groot schandaal - nog steeds geen vangrail stond. Zo zie je maar: het is de overheid die schuld heeft aan de dood van Sterchele.

Tarek zei

en had die vangrail daar gestaan had ge hem gewoon in iets minder stukken teruggevonden, of in iets compactere vorm; hebt ge gezien wat er overbleef van die Porsche?!? Goed nieuws voor Groen! daarentegen; de boom had slechts een schaafwonde...