maandag 24 mei 2010

Paul Gray : Slipknot

De heavy metal scene is weer een muzikant minder. Dit keer mocht de linkshandige bassist van Slipknot eraan geloven. Paul Dedrick Gray werd dood teruggevonden in een hotelkamer in Iowa. De doodsoorzaak is voorlopig nog onbekend.
Slipknot zag in 1995 het levenslicht. De band bestond uit negen leden en werd vooral beroemd vanwege hun gebruik van maskers bij hun optredens. Elk lid van de band had een uniek masker - naar eigen zeggen om het publiek beter te laten focussen op de muziek, in plaats van op de bandleden. Hun fans werden door de band zelf "maggots" genoemd. Naast hun echte namen kreeg elke lid van Slipknot een nummer van 1 tot 8 opgespeld.

Gray, oorspronkelijk van California, was één van de stichtende leden. Hun muziek was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Hun debut album, Slipknot, komt voor in de 50 Heaviest Albums of All Time. Ten tijde van Grays overlijden had de band al 14 miljoen platen verkocht en hadden ze verschillende awards gewonnen.

In juni 2003 was Gray nog tegen een andere wagen geknald. Toen onderzocht de politie zijn auto en de onfortuinelijke bassist werd gearresteerd voor het bezit van cocaïne, marijuana en nog een hele apotheek, alsook voor het negeren van een verkeerslicht.

Gray verzorgde ook de backing vocals. Een autopsie sloot al onmiddellijk vuil spel uit - het is nu nog wachten op de resultaten van de toxicologische testen. Toen hij stierf, was Grays vrouw net in verwachting van hun eerste kind. De bassist werd 38..
Hier alvast een streepje Slipknot:

Geen opmerkingen: