vrijdag 22 mei 2009

Mon Phlips: de vikingvoorzitter van Racing Mechelen

De derby’s tussen Racing Mechelen en KV Mechelen zijn zeldzamer en zeldzamer de laatste tijd, maar doen altijd enorm veel deining ontstaan tot zeker in Bonheiden en Muizen. Eén enkele keer wordt er al eens een woord over gewisseld in café Terminus in Katelijne Waver. Om maar even het belang van deze wedstrijden te schetsen.

De groen-witten van Racing, ondertussen afgezakt naar derde klasse, verloren maandag hun geliefde voorzitter Mon Phlips. De "voorzitter-supporter" van Racing Mechelen verscheen altijd met een groen-witte Vikingshoed op de wedstrijden van Racing. De naam van KV Mechelen kreeg hij niet over de lippen. Steevast duidde hij de stadsrivaal als "Yellow-Red" aan. Hij was geldschieter van de jeugd en sponsor van het eerste elftal.

Phlips stond aan het roer van de nv Phlips, in 1785 opgericht als smidse Metaalbewerking Phlips". In 1961 kwam Edmond Phlips in de zaak. Hij veranderde in 1992 de smidse in een naamloze vennootschap, die zich specialiseerde in metaalconstructies en metaalbewerking.

En kijk, de rivaliteit is ook niet meer wat het geweest is, op de website van KV Mechelen betuigt de eersteklasser zijn medeleven "aan de familie Phlips, de vrienden en de hele Racing-familie."

Geen opmerkingen: