dinsdag 1 juli 2008

Mel Galley: Gitarist van Whitesnake

Hard Rock in de jaren tachtig, het was een aparte wereld. Lang haar met krollekes, nektapijten, snorren, wijdbeens staan te staan... en vooral lekkere jankende en snerpende gitaarsolo's. Eén van de betere gitaristen uit die tijd, Mel Galley heeft de strijd tegen kanker verloren. De man was amper 60 jaar oud.

Galley speelde van 1982 tot 1984 bij het legendarische Whitesnake, de groep van David Coverdale (Ex-Deep Purple). Hij moest de groep echter verlaten net voor het grote succes eraan kwam omdat hij zijn arm brak bij een ngeval op een -jawel - kermis ergens in Duitsland. Met zijn arm kwam het nooit meer echt goed, maar hij kon toch nog gitaarspelen dankzij "the claw" een speciaal voor Galley ontworpen instrumentje gemaakt met een veer en draad.

Het grootste deel van zijn carrière spendeerde Galley echter bij Trapeze (waar hij weggeplukt werd door Coverdale). Hij speelde ook bij Finders Keepers en Phenomena. Begin dit jaar kondigde Galley aan dat hij niet lang meer te leven zou hebben en nam hij afscheid van vrienden en fans:

"I have been very lucky. I have seen some great bands, and played with many great musicians. And I have enjoyed some tremendous experiences. I am thankful that I can say a proper goodbye to all the friends I have made, who are now rallying round me".

Voor muziek en video: surf even naar 's mans Myspace

Geen opmerkingen: