woensdag 9 juli 2008

Grootste held van Rusland : Despootjes op kop!

Heuglijk (?) nieuws voor alle (foute) dodenwatchers: in Rusland organiseert de media een verkiezing voor de grootste (Russische) held aller tijden. Niet veel soeps, ware het niet dat momenteel de eerste plaats bezet wordt door niemand minder dan Pappa Paranoïa himself, de blijkbaar nog steeds geliefde Jozef Stalin (!) - overigens tot ontzetting van de meeste historici aldaar. In de actie 'Historische verkiezing 2008', uitgaande van de openbare televisie Rossija, het historisch Instituut en het Fonds voor de Publieke Mening, zijn er van de oorspronkelijke 500 kandidaten nog 50 in de race (kijk maar eens op http://www.nameofrussia.ru/). Op de tweede plek staat Vladimir Vysotsky (zowat de Russische Jacques Brel), gevolgd door nog een andere klinkende naam, Vladimir Illyich Ulyanov AKA Lenin. Overduidelijk Sovjet boven op de barre steppen. De actie loopt nog tot september. Benieuwd wie er gaat winnen.

6 opmerkingen:

Tom zei

Joeri Gagarin!

Tarek zei

pas op, Ivan de Verschrikkelijke staat er ook nog tussen... :-)

Maarten zei

de rostov ripper!!

patheticjoe zei

misschien toch niet te ver van het concept afwijken mannen. Bij mijn weten zijn Stalin en Lenin nu toch niet bepaald in 2008 gestorven (helaas...)

Tom zei

Je hebt natuurlijk gelijk, Kris, maar deze post is er wel in z'n eentje voor verantwoordelijk dat er af en toe een Google Ad "Zoek Russische Vrouwen" op onze homepage verschijnt. Dát kunnen we Tarek toch niet ontnemen, he?

Tom zei

Het valt me net op, dat de illustratie bij dit berichtje eigenlijk reclame is voor Mozilla Firefox. Schitterend :-)