dinsdag 19 februari 2008

Steve Fossett: officieel dood verklaard

De Amerikaanse avonturier Steve fossett is officieel dood verklaard. Hij verdween op 3 september 2007 na een solovlucht over de woestijn van Nevada. Op 19 september werd de intensieve zoektocht naar de waaghals al stopgezet, op 27 november diende Peggy de echtgenote van Fosset een aanvraag in bij de rechtbank van Chicago om haar man officieel dood te laten verklaren. Die vraag werd op 15 februari officieel ingewilligd.

Fossett werd vermogend door zijn activiteiten op de Amerikaanse financiële markt. Hij is vooral bekend door als eerste non-stop rond de wereld te vliegen in een luchtballon, maar ook als solozeiler en solopiloot. In maart 2005 vloog hij in de speciaal voor die tocht ontworpen GlobalFlyer solo en zonder bij te tanken in ongeveer 77 uur rond de wereld.

Rond de verdwijning van de Amerikaanse miljonair hangt nog een waas van mysterie. Hij had geen vluchtschema achtergelaten en zond ook nooit een noodoproep uit. Met vliegtuigen, te voet, met radars en met satellietbeelden werd in de woestijn wekenlang naar Fossett gezocht, maar zonder resultaat.

3 opmerkingen:

Maarten zei

Dit opent een interessante discussie: wanneer is iemand dood genoeg voor de dodenwake?

Tom zei

Ik zie het zelfs grootser: op dodenwakelijst staan als officieel bewijs van overlijden. We kunnen certificaten afleveren en daar -mits een bescheiden honorarium van, ik zeg maar wat, enkele duizenden dollars- nog iets aan overhouden ook. Wie had ooit gedacht dat die Allemeersch nog een gat in de markt zou vinden?

Maarten zei

Daar zit idd iets in. Of we kunnen ook weer netjes om Allemeersch heen slalommen en zeggen dat op de blog van de dodenwake staan al genoeg is als officieel bewijs van overlijden.